Udhëtim në Kantinën Laimburg

Në datat 21-24 janar Organizata Shqiptare e Sommelierisë, ne kuadrin kalendarik të aktiviteteve organizoi udhëtimin në një nga kantinat më të njohura në Europë "Kantina Laimburg", e cila është një nga kantinat model në Alto Adige, Sud Tyrol, prodhon vera të cilësisë superiore (15 lloje) dhe është qëndra e kërkimeve për Agrikulturen dhe Pyjet, duke mbështetur kështu kërkimet në fushën e vitikulturës dhe enologjisë. Udhëtimi përfshiu një itenerar të ngjeshur të ndërthurjes së pasionit tonë për verën dhe dëshirës për të eksploruar vende të ngritura me krenari për kultin e verëtarisë dhe kërkimeve në këtë fushë.

 Në Laimburg anëtarët e O Sh S patën një pritje të ngrohtë nga ana e stafit të kantinës, vecanërisht z.Günther Pertoll drejtor ekzekutiv, të cilët na nderuan me një degustim të papërsëritshëm të llojeve të verave që prodhonin duke nisur nga më të rejat e deri tek më të vjetrat (Riesling Superior 1985 - Laimburg), shoqëruar me ushqimin tradicional të vendit. Itenerari ynë përfshihu një udhëtim mbreslënës jo vetëm në hapësirë por edhe aktivitete, ku u përfshinë edhe ndalesa dhe degustime krahinore në Budva, Mal të Zi; Split, Kroaci; Innsbruck, Austri; Verona, Itali. Duke ja lënë vendin aktivitetit të rradhës për muajin shkurt, ju ftojmë për aktivitete mbreslënëse dhe të papërsëritshme.

 

 

 

free joomla templatesjoomla templates
2024  Sommelieria Shqiptare   globbers joomla template